dimarts, 8 de setembre del 2015

Cursa de la Vinya i inici d'una nova temporada



El diumenge 6 de setembre vaig córrer la XIX Cursa de la Vinya celebrada a Sant Llorenç d'Hortons (Alt Penedès). Era la meva quarta participació en aquesta cursa i va ser molt satisfactori per a mi fer els 10 quilòmetres en 40 segons menys que en la darrera participació, l'any 2004.

Diria que el recorregut de la cursa era gairebé idèntic al de fa onze anys enrere: pujades i baixades per pistes de terra envoltades de vinya i bosc amb unes excel·lents vistes sobre el vessant sud de Montserrat, a banda d'un tram asfaltat pels carrers del poble. També m'ha agradat comprovar el caire popular que manté la cursa, amb una bona organització (sortida, avituallaments, arribada, obsequis, dutxes, piscina...), pocs corredors i molts voluntaris pendents de qualsevol detall pel bon funcionament de la cursa. En definitiva, un bon ambient per gaudir fent esport amb amics i coneguts. Res a veure amb moltes curses que en els darrers anys han crescut en nombre de participants i preus, i que han proliferat en el calendari atlètic.

L'edició 2015 de la Cursa de la Vinya serà, a més, un record molt especial per a mi doncs ha estat la cursa de 10 quilòmetres número 100 que he corregut des que el 1998 vaig reprendre la pràctica atlètica. Aquesta celebració centenària, tot i que íntima, ha estat una bona manera de culminar la temporada atlètica 2014-1015 o, segons es miri, d'iniciar la nova temporada 2015-2016, que no persegueix altre objectiu que gaudir corrent.